Компанията майка на Facebook заяви снощи, че ще бъде принудена да

...
Компанията майка на Facebook заяви снощи, че ще бъде принудена да
Коментари Харесай

Facebook премахва новинарското съдържание?

Компанията майка на Facebook заяви нощес, че ще бъде " принудена да обмисли " премахването на новинарското наличие от платформата си, в случай че Конгресът на Съединени американски щати одобри законодателство, изискващо от софтуерните компании да заплащат на новинарските медии за техните материали, предава Българска телеграфна агенция по информация на Асошиейтед прес.

Ако бъде признат Законът за конкуренцията и отбраната на публицистиката, той ще разреши на новинарските компании да договарят групово със обществените платформи за изискванията, при които новинарските материали се появяват на техните уеб сайтове.

Meta съобщи, че по-скоро ще изтегли новините от платформите си, " в сравнение с да се подложи на разпоредени от държавното управление договаряния, които незаслужено подценяват цената, която предоставяме на новинарските издания ".

Meta е заемала сходни позиции и в предишното. Миналата година тя блокира за малко новините от платформата си в Австралия, откакто страната одобри закон, който задължаваше софтуерните компании да заплащат на издателите за потреблението на техните вести. По-късно оттам сключиха съглашения с австралийски медии.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР